Er der all maten blir laga om bord.
Byssefolket er stort sett fire mann, Stuert, Kokk og to Messemenn.
Stuerten er sjef og hans oppgave er å sjå etter kokken og messemennene. Det
er kokken som lager det meste av maten, men også stuerten hjelper til her
(Kanskje spesielt med den "Norske" delen av maten). Messemennene hjelper til
med oppvask og servering etc i tillegg til at det er dei som sørger for
reinholdet i innredningen. Stuerten er også Kapteinen sin "sekretær, han
holder orden på og fører dei forskjellige listene som er nødvendige for
kvart nytt anløp.
Og om maten om bord er det som normalt mange forskjellige meininger, men dei
aller fleste av oss er nok ikkje lettare når vi går i land på ferie enn det
vi var når vi kom om bord - Det sei well sitt :-)
Alle offiserer får dagligt besøk av ein messemann som sørger for at lugaren
er som den skal, mannskapet sørger for sine eigne lugarer. På laurdager så
vasker dei og steller sin lugar mellom 1500 og 1700 og då er det ofte høg
musikk og flott stemning på tredjedekket der dei bor.
Dagens bilde viser Bøttebaletten ein rolig søndags føremiddag :-) (Og alle
ville gjerne være med på eit bilete på internett)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar