onsdag 17. juni 2009

Ny side på nettet med oversikt over bygdebøker

Kom i dag over ein ny side (for meg) på nettet der det finnst ein opplisting av blant anna bygdebøker som er utgitte i Norge.

Her finnst også ein oversikt over både Digitale slektsbøker og Digitale Bygdebøker i tillegg til denne lista over bygdebøker i trykt versjon. Eit enkelt og greitt system som det er fort gjort å finne fram i.

Sitat frå siden:
Slekt1 ble opprettet 14. mai 2008 som en etterkommer til nettstedet Slektsforsknings.net. Nettstedet har som mål å samle delvis spredt informasjon som digitale bygdebøker og slektsbøker. Det finnes også en rekke innholdsfortegnelser spredt rundt på nettet som med fordel kan samles på et sted, Slekt1. Nettstedet digitaliserer også selv både slektsbøker og innholdsfortegnelser, men foreløpig ingen bygdebøker.

Ansvarlig for nettstedet er Trygve Kikut, her dyrker jeg min interesse for slektsgranskning på et litt annet nivå. Det sterke fokuset fra Slekt1 på bøker som er relevante for slektsgranskere skyldes mitt ønske om å utnytte mine sterke sider, da jeg til daglig jobber som bibliotekar med fagansvaret for lokalsamlingen ved Tønsberg og Nøtterøy bibliotek.

Sitat slutt.

Og denne siden finn du HER

1 kommentar:

  1. Kjempeflott - nå annonserer jeg der også,håper at det blir mange fine oppdrag.

    SvarSlett