mandag 28. februar 2011

TV-Serien "Hvem tror du at du er"

har nå gått sin seiersgang over Norske tv-skjermer.

Åtte forskjellige program med åtte forskjellige skjebner.

Det var to program eg i utgangspunktet stillte store forventinger til, det om Kåre Willock og det om Kristin Krohn Devold.

Hadde eit håp om at programmet om Kåre Willock skulle komme innom hans slekt på/frå Saure i Hjørundfjorden (Eine bestefaren hans kom derifrå), men det vart ikkje nemnt så der sat mei tilbake med skjegget i postkassa.

Siste programmet i serien var om Kristin Krohn Devold, her visste eg at vi hadde felles aner frå Devold i Rauma. Men det kom også fram i programmet at hun hadde aner frå Haram på Haramsøya og på Roald på Vigra. Ein kjappe sjekk i min database samt innføring av eit par manglande ledd så var vi i slekt den veien også. Langt ute er det så sånne slektskap går mest under namnet Allmenninger :-)

Vil du sjølv starte med denne fasinerande hobbyen så er beste startpunktet her på DIS-Norge sine sider.

Her finner du kurs og informasjon for nybegynnere, informasjon om slektsprogram, eit flott Slektsforum hvor du kan spørre om hjelp, samt lokale sider frå våre lokallag, feks denne frå Haram kommune. Og ikkje å forglemme, DIS-Chatten, eit live forum/Chat der du kan få svar på dei mest utrulige ting på eit øyeblikk.

Som mei sei, på Chatten er intet umuligt, det umulige tar berre litt lengre tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar