onsdag 14. desember 2016

Bygdebøkene for Hamnsund, Søvik, Gamlem, Terøy, Bjørnøy, Store Kalvøy og Torholmen er komt ut


Endelig så var dei her, smekkfulle av informasjon og flotte bilder.

På grunn av mengda av stoff måtte boka delast opp i to band der første bandet forteller om bygdene i fortid og nåtid, samt omhandler Hamnsundet og Søvik. I band to kjem gardane som ligger under Gamlem, Terøy, Bjørnøy, Store Kalvøy og Torholmen. Alle hus og husmannsplasser tatt med. Dei som har flytta ut og første generasjonen etter dei, er også tatt med. Personregister som inneholder rundt 9000 personer finst i band 2.

Forfatter av boka er Randi Ingunn Selnes og hun har som vanligt gjort ein kjempejobb, masse flotte bilder frå gammal og nyere tid. Mange av bilda er sånne som er samla inn og tatt vare på av Sogelaget for Hamnsundet. Medlemmer av sogelaget har også bidratt med arbeidet til å innhente personopplysninger.

Sett i frå ein slektsforsker sin plass så er det kun ein liten mangel ved boka og det er at det ikkje er datoer på personane i boka, kun årstall for fødd/død etc.

Bøkene selgast kun samla, pris 800,- er utgitt av Harambygdebok AS og er til salgs blant anna ved Bok og Papir i Brattvåg og Sparebanken Møre i Søvik.

Som dei sei i ein hærværende butikk - Løp å Kjøp. Tross alt ikkje meire enn 1000 eksemplar :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar