torsdag 28. oktober 2010

Slektsforskerdagen 2010 i ÅlesundAlle er velkommen

Sted: Ålesund bibliotek, Rådhuset i Ålesund
Tidspunkt: Lørdag 30. oktober 2010 – kl. 10 – 15

DIS-Ålesund/Sula og DIS-Giske i samarbeid med Ålesund bibliotek markerer Slektsforskerdagen 2010.

Vi ønsker alle som er interessert i slekts- og lokalhistorie, velkommen til en dag med foredrag, veiledning og hjelp til å forske i slekt, finne kilder, kanskje gjøre et dykk i Lokalsamlingens mange skatter, lære om hvordan registrere sine data, utveksle informasjon og en god prat over kaffekoppen.

Kl. 10 – 15 i Biblioteksalen, - få informasjon og hjelp til slektsforskning, ta gjerne med din PC, gratis tilgang til trådløst nett.

Kl. 10 – 15 Informasjon og veiledning om bruk av Lokalsamlinga i biblioteket. Her er bøker, tidsskrifter, mikrofilm/kort, arkiv, gamle foto osv osv. En oase for både nye og erfarne slektsforskere. Endel aktuell litteratur vil også bli presentert.

Kl. 11 Foredrag ved førsteamanuensis Arnfinn Kjelland ved Historisk institutt, Høgskulen i Volda om årets tema: "Fra sted til sted" om ferdselårer og flyttemønstre i gamle dager. Hvor og hvorfor flyttet de og hvor slo de seg ned.

Kl. 13 i biblioteket - Historiker Aud Farstad kåserer om ”Jordmorliv. Jordmødre på Sunnmøre på 1800-tallet”.

Vi fortsetter frem til kl. 15 i Biblioteksalen og også i bibliotekets Lokalsamling er åpen, hvor ansatte ved biblioteket og slektsforskere er tilgjengelig for å hjelpe.

Overstående er "lånt" frå infoskriv frå leder for DIS Norge i Møre og Romsdal.

For å finne ut om det er et arrangement i næreheten av deg så sjekk her.

Undertegnede vil vise fram slektsprogrammet Legacy på møtet i Ålesund.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar